Essential Beauty Szalon / Essential Beuty Salon

Ebs1
ebs2
ebs3
ebs4
ebs5
ebs6
ebs7
ebs8
ebs9
ebs10
ebs11
ebs12
ebs13
Ebs1
ebs2
ebs3
ebs4
ebs5
ebs6
ebs7
ebs8
ebs9
ebs10
ebs11
ebs12
ebs13
  • FFG_0180
  • FFG_0183
  • FFG_0201
  • FFG_5838
  • FFG_5839

Egy építmény – legyen az magánlakás vagy éppen valamilyen közületi létesítmény – elképzelt jövőbeni funkciója valamiképp behatárolja a tervező lehetőségeit, képletesen szólva megköti annak kezét. De az alkalmazott anyagok esetén is van egyfajta idomulási kényszer, nem mindegy ugyanis, mit és hogyan használunk, színben, struktúrában érdemes és kell is igazodni a hely tervezett rendeltetéséhez.

A determináció nagy úr, így a kihívás talán még nagyobb. Vagyis, hogy miként haladhatók meg az építmény tervezett funkciójából adódó immanens kényszerek, és milyen tervezői praktikákkal lehet mindezt oldani, finomítani, fellazítani.

Fontosnak tartottuk, hogy belépéskor pozitív élménye legyen a kezelésre érkezőnek.

Azonnal szembe tűnik a recepciós pult mögött a teljes falat beborító szürkés árnyalatú, vágott, préselt palaburkolat. Ez egy rendkívül magas minőséget képviselő, természetes anyag, és mint ilyen, a maga természetességével is a bensőségesebb, barátságos hangulatot áraszt magából.

Beljebb lépve a folyosó egyedi gyártású, eukaliptusz furnér borítású, rézbetétekkel ellátott falai mellett haladunk el, az elegáns és minden elemében egyedi anyag ismét csak a megnyugvást, az otthon biztonságát kívánja közvetíteni a szalon látogatója felé.

A legkritikusabb és egyben legfontosabb helységei a szalonnak a kezelők. A falakon karakteresen látványos, nagymintás tapéták, óarany és réz színben pompázva, az ablakokon pedig földig érő, nagyméretű fémes, fehéres textil függönyök; mindez a privacy érzetet erősíti, itt biztonságban vagyunk, jó kezekbe kerültünk.

Összesen három váróhelyiség biztosítja a vendégek kényelmét, a személyzet részére pedig teakonyha és zuhanyozó helyiség áll a rendelkezésére.

A szalon kialakításánál figyelembe vettük a nagypolgári lakás eredeti adottságait, főleg a hatalmas tereket; a kezelők és a folyosó egybenyitható, és az így nyert hatalmas tér ezáltal oktatási és demonstrációs célra is alkalmassá tehető.

In this project the salon is located in the heart of the city; therefore, I strived to create a downtown salon with a truly exclusive feel. Upon entering you can already feel the special atmosphere of the place. The reception and waiting area is dominated by a combination of cut slate casing and wood, nicely complemented by a special gold twisted ribbon lamp, salon logo and handles. Because this is a beuty/cosmetic salon the hygiene also played an important role in interior design. The floor is polished cast concrete, which is extremely easy to clean for the reception desk and the elements in the examination rooms I used custom made white boards; the reception is a combination of cyan acrylic and glass, as for the furniture while stained and polished MDF material have been used. The waiting area is very accentuated by the right wall, which has a special rosewood cladding. Waiting is made even more comfortable by a custom-designed, classic sofa that combines exclusivity and comfort. The luminaires are all modern, diffused light sources. In the bathrooms the same cut slate casing have been applied as on the reception wall creating a unified character of the salon. All in all, we managed to create a very pleasant, exclusive and contemporary interior, to the delight of the client and the customers of the salon.